top of page
Hoevewinkel_Ter_Overlaar_logoTest2_edited.png
-   Wanneer twee mensen dezelfde passie delen  -
WhatsApp Image 2020-03-01 at 13.14.14-3.jpeg

Jan, veehouder en vennoot van Van Kelecom LV (landbouwvennootschap), begon als kleine jongen met het uittekenen van zijn droom. Dat mag je letterlijk nemen: hij tekende op alles wat hij tegenkwam... stallen! 

In 2014 werd die droom concreet: in vennootschap met zijn ouders en broer bouwde hij een stal voor zo'n 500 vleeskoeien. Het ras lag voor de hand: hij groeide op tussen het Belgisch Witblauw. 

Tineke groeide dan weer op tussen de melkkoeien. In 2015 blies ze een verloren gegane familietraditie nieuw leven in op de boerderij van haar ouders: het verwerken van de melk tot boter en karnemelk. Al snel breidde dat uit met yoghurt, platte kaas, enkele desserten en roomijs. 

Beide leerden we het vak van onze respectievelijke grootvaders. Als zij met hun passie bezig waren, hielden wij ogen en oren open. En wat we daardoor leerden, is voor ons enorm waardevol en willen we delen met de wereld. Van hen leerden we het vak, in al zijn facetten, leerden we doorzetten, voelen we een gedrevenheid om hun werk verder te zetten, en zo prachtige producten te maken. 

In 2019 kwamen we op elkaars pad, en plots de puzzel viel op zijn plaats. We bundelden onze passies, krachten en kennis tot Hof Ter Overlaar: een plek met prachtige dieren, die zorgen voor het beste stukje vlees en melk.

bottom of page